Leírás
FERMENTÁLT HÜVELYES ALAPÚ ZÖLDSÉGKRÉM
Szendvicsekhez, mártogatósként,vagy főzéshez is ajánljuk.
A fermentált csicseriborsó alapú citromos hummusz kóstolása különleges élmény azoknak is, akik már sokféle csicseriborsókrémmel találkoztak. A bio citromhéj és az irányított fermentáció savasságát az almaszósz ellensúlyozza; pikáns, frissítő elegyet alkotva.
A fermentált hüvelyesek kevésbé okoznak puffadást az erre érzékenyeknél is, mivel a tejsavbaktériumok előemésztik a csicseriborsó héjában található antinutritív anyagokat. Könnyebb emésztés, egyedi íz!
Összetevők: fermentált csicseriborsó, pirított szezámmag*, alma, citrom, kesudió*, fokhagyma, köles, só, fűszerek
*allergén összetevő
Minőségét megőrzi: Bontatlan csomagolásban, napfénytől védve, hűvös helyen tárolva a címkén jelzett időpontig (nap, hónap, év). Felbontás után hűtőben tárolja és 5 napon belül fogyassza el.
Átlagos tápérték 100 g termékben
- Energia
- 870 kJ / 208 kcal
- Zsír
- 9,9 g
- amelyből telített zsírsavak
- 1,3 g
- Szénhidrát
- 20,0 g
- amelyből cukrok
- 3,9 g
- Rost
- 5,1 g
- Fehérje
- 8,7 g
- Só
- 0,4 g
-
Receptötlet: Mediterrán zöldségtál citromos humusszal
Hozzávalók (2-3 adag):
1 csomag Zabola Firma citromos humusz
1 marék szárított zöldségkeverék
1 uborka, 1 piros kaliforniai paprika, 1 sárgarépa
pár szelet pita vagy friss kenyér
olívaolaj, friss citromkarikák díszítéshez
Elkészítés:
A zöldségeket hasábokra vágjuk, a pitát vagy kenyeret felszeleteljük.
Egy szép tál közepére helyezzük a citromos humuszt, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megszórjuk a szárított zöldségkeverékkel.
Köré rendezzük a friss zöldségeket, és az aszalt paradicsomot.
Citromkarikával díszítjük, és azonnal kínáljuk mártogatós tálként.
Tipp: Ha vendégeket vársz, készíts mellé egy frissítő bodzaszörpöt, ami tökéletesen illik a citromos humusz üde ízéhez.
Egészséges, vegán, adalékanyag-mentes – ideális gyors vacsorának vagy könnyű vendégváró falatnak!