Leírás
A HASÁBON TÚL
A négy elemi fűszerkeverék egyike: A FÖLD.
A jól fűszerezett sültkrumpli nem akadály többé! Sokféle módon fűszerezzük, gondoljunk csak a petrezselymes krumplira, a szerecsendiós-feketeborsos krumplipürére, vagy a rozmaringos tepsis burgonyára… Nade miért is kellene választanunk az ízek között? Az előbb felsoroltak mellett még hagymás, füstös, meleg és édes ízekkel is gazdagabb ez a keverék. Fűszeres hasáb-, vagy steakburgonyához, édesburihoz is kiváló!
Kézműves, Magyar, Adalékanyag mentes
Összetevők: rozmaring, fokhagyma granulátum, vöröhagyma granulátum, füstölt paprika, feketebors, szerecsendió, majoranna, koriander, római kömény, petrezselyem
A termék mustármagot is csomagoló üzemben készült!
Receptajánló
Ropogós sültkrumpli pikáns mangós joghurtmártással
Hozzávalók a sültkrumplihoz:
-
4 nagyobb burgonya
-
2 evőkanál olívaolaj
-
1–1,5 teáskanál Földiekkel játszó fűszerkeverék
-
csipet só (ízlés szerint)
Hozzávalók a mangós joghurtmártáshoz:
-
150 g görög joghurt
-
1 teáskanál lime-lé
-
csipet só és chili (opcionális, ha szereted az extra csípőset)
Elkészítés:
-
A burgonyákat alaposan mosd meg, héjastul vágd hasábokra.
-
Forgasd össze az olajjal és a Földiekkel játszó fűszerkeverékkel, majd terítsd sütőpapíros tepsire.
-
Süsd 200 °C-on kb. 30–35 percig, félidőnél egyszer forgasd meg.
-
Közben készítsd el a mártogatóst: a joghurtot keverd össze a mangószörppel, lime-lével, sóval és ha szeretnéd, egy csipet chilivel is.
-
Tálald a ropogós sültkrumplit a hűs, édesen pikáns mártogatóssal – garantáltan nem marad belőle semmi!