Leírás
Kapolcsikum Meggylekvár
Intenzív, fanyar-édes élmény a Balaton-felvidékről – meggyből, szívből, természetesen
A Kapolcsikum Meggylekvár a nyár legzamatosabb gyümölcsét zárja üvegbe. A gondosan válogatott, érett meggyekből készült lekvár telt, karakteres ízvilága egyszerre édes és fanyar – igazi különlegesség, ami bármely étkezést feldob. Kézműves módon, adalékanyagok nélkül készül a Balaton-felvidéken, egy szeretettel működtetett családi manufaktúrában.
Miért különleges?
-
100% gyümölcsélmény – fanyar meggy valódi karaktere
-
Házi receptúra, kézzel készítve
-
Tartósítószer-mentes, természetes alapanyagokból
-
Kiváló választás reggelire, sütikbe, palacsintába vagy sajttál mellé
-
Ajándéknak is tökéletes – hazai, egyedi, minőségi
A hazai termelők támogatásával
A Kapolcsikum családi lekvárkészítő műhelyének minden üvege a helyi értékteremtésről szól. A kézműves lekvárok nem csupán finomak, de a fenntartható, tudatos fogyasztást is képviselik – választásoddal egy hazai kisvállalkozást támogatsz.
Tökéletes felhasználás:
-
Vajas kalácsra vagy friss kenyérre
-
Palacsintába, gombócba vagy túrós süteményekbe
-
Csokoládés tortákhoz vagy linzerekhez töltelékként
-
Sajttálakhoz fanyar, gyümölcsös kísérőként
Kapolcsikum Meggylekvár – amikor a házi meggyíz valóban hazai.
"Újfehértói fürtös az a meggy fajta amiből a meggylekvárunkat készítjük. A meggylekvárunk egy savanykás ízvilágú lekvár. Főzés során kevesebb savat igényel mint például a sárgabarack. Meggylekvárunkhoz ízben passzolnak a fűszerek is, mint például a fahéj, vagy az étcsokoládé."
- Ivett & Attila
Összetevők: 75% meggy, cukor, zselésítőanyag: pektin, étkezési sav: citromsav,
Nettó tömeg: 345g
Receptajánló
Meggylekváros tekercs

a Vidék Íze jóvoltából
Hozzávalók
(4 személyre)
- 1 üveg meggylekvár
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál tej
- 3 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 10 dkg puha vaj
- 30 dkg finomliszt
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük a sütőporral.
Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját, az egész tojást, a 3 dkg porcukrot, végül 3-4 evőkanál tejet.
A maradék tejet odakészítjük. Kézzel összegyúrjuk a tésztát, ha szükséges, adunk még hozzá pici tejet. Két cipóra osztjuk.
Enyhén lisztezett gyúródeszkán egyesével kinyújtjuk, nem túl vékonyra.
Megkenjük vastagon a meggylekvárral, majd feltekerjük, mint a bejglit.
Egy nagy sütőlapra sütőpapírt terítünk (mivel biztosan ki fog folyni kicsit a lekvár, így nem kell majd az odasült lekvárt kapargatni a tepsiről).
Óvatosan átemeljük a két rudat. 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt rózsaszínre sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni.
Tálalás előtt porcukorral megszórjuk, vastagabb szeletekre vágjuk.