Leírás
Kapolcsikum Sárgabaracklekvár
Nyáridéző selymesség – klasszikus íz újragondolva
A Kapolcsikum Sárgabaracklekvár a nyár egyik legkedveltebb gyümölcsét hozza el a mindennapokba, méghozzá a lehető legtermészetesebb formában. A Balaton-felvidéken termett, napérlelte sárgabarackból készült lekvár selymes, telt ízvilága igazi időutazás a házi lekvárok világába – de friss, prémium köntösben.
A Kapolcsikum családi manufaktúrájában készült sárgabaracklekvár adalékmentes, tartósítószerek nélkül készül, kizárólag természetes alapanyagokból. A gondos kézi feldolgozás és a kis szériás főzés minden üvegben megmutatkozik.
Miért válaszd?
-
100% sárgabarack élmény – semmi mesterséges, csak a gyümölcs
-
Selymes textúra, harmonikus íz
-
Tartósítószer és aroma nélkül
-
Ajándéknak is különleges, ízléses csomagolásban
Hazai érték, hazai kézből
A lekvár minden cseppje egy családi vállalkozás szeretetéből születik – ezáltal nemcsak finomat fogyasztasz, de hazai termelőt és kézműves értékteremtést is támogatsz.
Hogyan fogyaszd?
-
Friss péksüteményekhez vagy kalácshoz
-
Palacsintába vagy túrós gombócba
-
Natúr joghurtba keverve reggelinek
-
Sajtok mellé egyedi ízkiegészítőként
-
Sütikbe, például barackos pitéhez vagy linzerhez
Kapolcsikum Sárgabaracklekvár – a nyár egy kanálban, amikor csak szeretnéd.
"Ha azt mondjuk, hogy lekvár akkor mindenkinek a sárgabarack, kajszibarack jut az eszébe. Felsorolhatom, hogy mire lehet használni a baracklekvárt, de szerintem nem kell ehhez ötleteket adjak. 250db kajszibarackfánk van, melyek két fajtára koncentrálódnak. ( OrangeRed, és Ceglédi Piroska)"
- Ivett & Attila
Összetevők: 75% sárgabarack, cukor, zselésítőanyag: pektin, étkezési sav:citromsav
Nettó tömeg: 345 g
Receptajánló
a Femina.hu jóvoltából
Pihe-puha házi lekváros gombóc: régi családi recept szerint
A lekváros gombóc főételnek vagy desszertnek is remek választás. A nagyi régi praktikáit bevetve nem tudod elhibázni.
Hozzávalók

A tésztához
- 60 dkg krumpli
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál búzadara
- 1 db tojás
- 1 csipet só
A forgatáshoz
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 2 evőkanál vaj
A krumplit héjában főzd puhára, és krumplinyomón törd át. Várd meg, míg kihűl, mert a meleg tészta sok lisztet vesz fel, és kemény lesz a gombóc. Rakd hozzá a zsírt, a búzadarát, a lisztet, a tojást és a sót. A lisztet részletekben szórd csak hozzá. Jól gyúrható és nyújtható tésztát kell kapnod. Erre is igaz, hogy akkor jó, ha a tészta leválik a kezedről.
Tedd át lisztezett felületre, és nyújtsd ki fél centi vastagra, majd vágd egyforma, öt-hat centis négyzetekre. Mindegyik közepébe kanalazz lekvárt, a sarkait fogd össze, és lisztezett kézzel formázz gombócokat. Tedd a tésztát forrásban lévő vízbe. Amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére, várj két-három percig, és utána szűrd le, csepegtesd le. Forgasd meg a vajon aranybarnára pirított zsemlemorzsában. Porcukorral megszórva kínáld.