KAPOLCSIKUM Szilvalekvár<hr>
2.000 Ft
Menny.:db

KAPOLCSIKUM Szilvalekvár

Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: KAPOLCSIKUM
Szállítási díj: 2.490 Ft
Várható szállítás: 2025. május 01.
2.000 Ft
Menny.:db
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás

Kapolcsikum Szilvalekvár 

Mélység és karakter – hagyományos szilvaíz prémium formában

A Kapolcsikum Szilvalekvár a magyar vidéki konyhák egyik legmeghatározóbb ízét hozza vissza – tartósítószerek, adalékanyagok nélkül, kizárólag természetes összetevőkből. Ez a lekvár gazdag, karakteres, sötét szilvából készül, amelyet gondosan főznek be a Balaton-felvidéken működő családi manufaktúrában.

Ez a sűrű, mélybordó lekvár nemcsak reggelihez kiváló – hanem sütemények, húsételek és sajttálak mellé is különleges ízharmóniát kínál.


Miért érdemes választani?

  • Magas szilvatartalom – 74% gyümölcs

  • Házi jellegű, adalékmentes

  • Ajándéknak is stílusos, minimalista üvegben


 Támogasd a hazait!

A lekvárt a Kapolcsikum családi manufaktúra készíti a Balaton-felvidéken valódi gyümölcsökből. A vásárlásoddal nemcsak magadnak szerzel örömet, hanem a magyar vidéki termelői közösségeket is támogatod.


 Felhasználási ötletek:

  • Pirítósra vagy friss péksüteményhez

  • Sütikbe, például derelyébe, linzerbe, szilvás pitébe

  • Sajttálakhoz, keményebb sajtok mellé

  • Fűszeres húsok (pl. kacsa, vadhús) mellé szószként

  • Joghurtba keverve, reggeli granolával

 

"A mi szilvalekvárunk egy friss szilvalekvár. Nem főzzük fél napig, hogy a kanalat se lehessen bele nyomni. Cserébe nem keserű, könnyen kenhető, nem darabos és rettentően gyümölcsös íze van."
                                                              - Ivett & Attila

Összetevők: 74% szilva, cukor, zselésítőanyag: pektin, étkezési sav: citromsav

Nettó tömeg: 345g

Receptajánló

Szilvalekváros Derelye a mama konyhájából

a sobors.hu jóvoltából

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 kg krumpli (lisztes típusú)
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek. cukor
  • 1 nagy csipet só
  • 30 dkg szilvalekvár
  • 7 dkg vaj
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • ízlés szerint porcukor
  • Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A krumplit pucoljuk meg, kockázzuk össze, enyhén sós vízben tegyük fel főni.

Ha megpuhult, szűrjük le, krumplinyomóval pürésítsük. Tegyük félre hűlni.

Amíg hűl, olvasszunk vajat egy serpenyőben, szórjuk bele a zsemlemorzsát, pirítsuk aranyszínűre. Tegyük félre.

Ha kihűlt a krumpli, adjunk hozzá 30-35 dkg lisztet, a tojást, a cukrot, egy csipet sót. Gyúrjuk össze a tésztát. Ha nagyon ragacsos, adjunk még hozzá lisztet, ez a krumpli fajtájától is függ. 

A tésztát szedjük két részre, az egyik felét jól belisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vékonyra. Igyekezzünk négyzet alakúra nyújtani. Egy éles késsel vagy derelyevágóval vágjuk fel a tésztát kb. 7x7 centis négyzetekre. Tegyünk minden négyzet közepébe egy kiskanál lekvárt, majd hajtsuk őket félbe, hogy háromszögeket kapjunk. A széleket villával nyomkodjuk össze. Járjunk el így a maradék tésztával is.

Tegyünk fel egy nagy lábas, enyhén sós vizet főni. Amikor forr – nem kell lobognia –, tegyünk bele óvatosan 8-10 derelyét. Addig főzzük őket, míg felúsznak a víz tetejére. Ekkor szűrőkanállal tegyük át őket a zsemlemorzsába, rázzuk vele össze, hogy mindenhol befedje. Főzzük ki a maradék derelyét is. 

Porcukorral megszórva kínáljuk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Kapcsolódó termékek

KAPOLCSIKUM Fehércsokoládés Málnalekvár

2.800 Ft
Kívánságlistára teszem

KAPOLCSIKUM Áfonyalekvár

3.250 Ft
Kívánságlistára teszem

KAPOLCSIKUM Erdeigyümölcs Lekvár

2.300 Ft
Kívánságlistára teszem

KAPOLCSIKUM Sárgabarack Lekvár

2.300 Ft
Kívánságlistára teszem

KAPOLCSIKUM Birsalmalekvár

2.300 Ft
Kívánságlistára teszem