Leírás
100% napérlelte, friss alma levéből, gondosan, kézműves munkával és tapasztalattal készítve.
Az almából nyert gyümölcsös fűszer
Számos okot tudunk felsorolni, amiért a Pödör alma gyümölcsecetét napi rendszerességgel kell használni. Az egyik ok, hogy alma gyümölcsecetünket fahordókban érlelik. A másik, hogy kizárólag friss almából erjesztik.
A harmadik a Pödör sokéves tapasztalata. Mindenek fölött persze az alma gyümölcsecet természetes finomsága és jósága a kulcs. Még Colombus hajóján, a Santa Maria fedélzetén is volt pár hordó belőle, a skorbut ellen.
Az alma gyümölcsecet jótékony hatásai
Hogy miből fakad az alma gyümölcsecet egészségre és szépségre gyakorolt üdvös hatása, nem bizonyított tudományosan. Igazából máig rejtély a tudósok számára, hogy miért is van ilyen kedvező hatással az emberi szervezetre.
A friss almának számos tápanyaga megőrződik az ecetében is, így az A, B1, B2 és B6 vitaminok is. Ez a vitaminkoktél erősíti az immunrendszert, a bőrt és az anyagcserét.
Az alma gyümölcsecet egyik jellegzetessége az ecetsav. Ez az egészséges sav felgyorsítja az emésztést, mivel segít a zsírok és szénhidrátok lebontásában. Az alma gyümölcsecet rendszeres fogyasztásával sokat tehetünk a felfúvódás és savproblémák kellemetlen érzése ellen. Az ecetsav ugyanis széndioxiddá és vízzé alakul az anyagcsere folyamán, s így az almaecetből csak az ásványi anyagok maradnak meg, amiknek viszont lúgos hatása van.
Összetevők
Almaecet
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia ................51kJ /12kcal
Zsír ......................................0g
amelyből telített zsírsavak ...0g
Szénhidrát ...........................3g
amelyből cukrok ..................3g
Fehérje ................................0g
Rost .....................................0g
Só ........................................0g
Tárolás
Az ecet fénytől védve, légmentesen lezárva tárolandó. Ilyen körülmények között gyakorlatilag korlátlan ideig megőrzi minőségét.
Az üveg alján leülepedő rostanyag természetes, nem minőségi hiba.
Szűretlen gyümölcsecet, ezért használat előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
Az alma gyümölcsecet használatáról
A Pödör alma gyümölcsecete friss, üdítő fűszerként szolgál mindenfajta, de legfőképp leveles salátához. Intenzív íze különösen jól illik a tökmagolaj és a repceolaj aromájához. A salátákon kívül az alma gyümölcsecetnek számos más felhasználási módja van, többek közt kiválóan alkalmas levesek és pörköltek ízesebbé tételére, valamint zöldségek tartósítására. Ha alma gyümölcsecettel főzünk, jelentékenyen csökkenthetjük vele a konyhában használt só mennyiségét. Egyszerűen tegyünk az ételbe ecetet só helyett!