Leírás
Bio sárgabarackmag olaj, a sokoldalú olaj – az egészségért és a szépségért
A sárgabarackmag olaj az egyik legrégebben ismert olajfajta - ráadásul az egyik legértékesebb is! Az ókori Kínában a sárgabarack magjából nyert aranyszínű olajat különösen nagyra tartották a szépségre gyakorolt jótékony hatása miatt. Amikor kinyitjuk az üveget, finom marcipán- és leheletnyi Amaretto-illat csapja meg az orrunkat.
A sárgabarackmagokat kizárólag mechanikus eljárással sajtoljuk. A bonyolult, különleges gondossággal végzett sajtolás során a sárgabarackmag minden egészséges összetevője megmarad, így a benne lévő E- és B-vitaminok, illetve a telítetlen zsírsavak.
A hidegen sajtolt
sárgabarackmag olaj használatáról
Minthogy ebben az olajban minden benne van, ami a testünknek jó, egyetlen háztartásból sem hiányozhat. Tartsuk viszont szem előtt, hogy a sárgabarackmag olaj mindig vegyszermentes, bio eredetű, hidegen sajtolt és finomítatlan legyen, mert csakis így őrzi meg értékes összetevőit.
A sárgabarackmag olaj használatának titka, hogy nem szabad túlságosan felhevíteni. A sütési hő tönkretenné vagy teljesen elpusztítaná az összetevőit. Így a sárgabarackmag olaj különösen alkalmas alapanyaga a salátaönteteknek, nem kis részben azért is, mert remekül harmonizál a friss citruslevekkel. Tipp: Néhány csepp sárgabarackolajjal különleges aromát varázsolhatunk a friss tésztákba vagy levesekbe.
Összetevők
100% olaj bio sárgabarackmagból
Átlagos tápértékadatok
100g termékben:
Energia 3751kJ /896kcal
Zsír 99,6g
amelyből telített zsírsavak 8g
egyszeresen telítetlen zsírsavak 69g
többszörösen telítetlen zsírsavak 23g
Szénhidrát 0g
amelyből cukrok 0g
Fehérje 0g
E-vitamin 18mg
Só 0g
Nyomokban diót, mogyorót, földimogyorót és szezámmagot tartalmazhat!
Omega zsírsavak
Omega-3 ........... 0,1 g
Omega-6 ............4,5 g
Omega-9 ............54 g
Tárolás
Bontatlanul, hűvös, száraz, napfénytől védett helyen 14-18 hónapig tárolható.
A szavatosság pontos megőrzésének dátuma az üvegen feltüntetésre kerül.
A felbontást követően javasolt 3-4 hónapon belül felhasználni, hogy az értékes alkotóelemek ne veszítsenek magas minőségükből.
Szűretlen olaj, ezért fogyasztás előtt rázzuk fel!
Származási hely: Ausztria
A sárgabarackmag olaj
jótékony hatásai
A sárgabarackmag olajnak igen magas a B- és E-vitamin tartalma. Mindkét vitamin elemi fontosságú az emberi szervezet számára.
A sárgabarackmag olaj legfőbb összetevője az életfunkciókhoz nélkülözhetetlen olajsav. Mivel testünk nem képes önállóan termelni ezt a savat, táplálkozással kell a szervezetbe juttatni.
Receptajánló
Nyári gyümölcsturmix recept
- 2 tk Körte balzsamecet
- 2 ek Bio sárgabarackmag olaj
- 250 g sárgadinnye
- 250 g sárgabarack
- 100 ml natúr joghurt
- 100 ml víz
- 5-6 levél bazsalikom
- 1 ek méz
Elkészítés
- A sárgabarackokat megmossuk, magjukat kivesszük, majd kisebb darabokra vágjuk.
- A sárgadinnyét kimagozzuk, húsát felkockázzuk.
- Egy turmixkehelybe tesszük a gyümölcsöket, hozzáadjuk a vizet, a joghurtot, a mézet, a friss bazsalikomot, a körte balzsamecetet, és a sárgabarackmag olajat. Krémesre turmixoljuk. Jól behűtve fogyasszuk.